4 Gode råd til at få en sundere økonomi

Få de gode råd til en sundere økonomi

Nyt lån med det samme - Bedre økonomi - nyt lån

1. Sæt dig nogle økonomiske mål

En af de bedste måder af få større overskud i sin økonomi, er ved at sætte sig nogle klare mål. Gør op med dig selv hvad du gør og drømmer om, og sæt et mål derefter. Hvis det er en jordomrejse du gør og drømmer om, så brug det som mål. Find af hvad du skal bruge af penge, for at udleve drømmen, og så er det dit mål. Koster rejsen 25.000 kroner, så kan du begynde at spare op, og skære udnødigt forbrug væk. Det er hårdt at vende om på sin økonomi, og spare mange penge op, og derfor er det vigtigt at have er klart mål.

2. Skab overblik i din økonomi

Så snart du har sat dit mål, er du klar til næste skridt – at skabe overblik i din økonomi. Start med at ligge et budget. Tag alle dine månedlige udgifter og sæt dem op i mod dine månedlige indtægter. Her skulle der gerne være færre udgifter, end indtægter, og det beløb er dit rådighedsbeløb. Når du kender dit rådighedsbeløb, kan du begynde at overveje hvor meget du har råd til at sætte til side til opsparing.

LÆS OGSÅ: Hvem er Spargo Finans?

Har du flere udgifter end indtægter, er du nødt til at starte med at sænke dine udgifter. Gå alle dine udgifter igennem, og find ud af hvilke du kan undvære.

3. Skær i dine udgifter

Det lyder simpelt, men det er den absolut bedste måde at forbedre sin økonomi på. At skære ned i udgifterne. Det er for de fleste langt nemmere at fjerne nogle udgifter, og på den måde gøre mere plads i budgettet, end det er at hæve indtægterne. De fleste af os har kun én indtægt, vores løn, og den kan være svær at hæve flere gange på et år. Det er derimod omvendt med udgifterne. Vær benhård og fjern de udgifter som kan undværes. Du har måske både abonnement på Viaplay, HBO og Netflix. Ved at spare 2 af dem væk, kan du frigive 2-300 kroner ekstra hver måned. Det bliver til mange tusinde om året!

4. Kom af med din gæld

Når du har været de 3 første råd i gennem, kommer du til den svære del. At komme af med din gæld. Rigtig mange danskere har dyre forbrugslån og de er med til at gøre budgettet presset. Når du har gæld, så vil du skulle betale af på den hver måned. Hvis du har fulgt de første 3 råd og fået et større rådighedsbeløb, så er det tid til at komme af med gælden. Hvis du skal låne penge, så vil vi altid anbefale dig at bruge tid på at sammenligne forbrugslån. På den måde kan du sikre dig at finde det billigste.

Brug alle de penge du har fået ekstra om måneden, ved at skære ned på dine udgifter, til at betale ekstra af på din gæld. Enhver krone du kan undvære, bør bruges på at betale af på din gæld. Når du har et lån, vil der løbende blive lagt renter til. Jo hurtigere du kan betale lånet af, jo færre renter kommer du af med.

LÆS OGSÅ: Sådan får du den bedste rente i banken

Hvis du har flere lån, så start med at tilbagebetale det mindste. Det er, naturligvis, det lån som du hurtigst kan komme af med, og det kan være motiverende at ikke længere skulle betale den månedlige ydelse. Brug de ekstra penge det frigiver til at betale af på det næststørste lån. På den måde får du langsomt bolden til at rulle, og “snebold” effekten vil betyde at du vil kunne afdrage mere og mere på dine lån for hver måned der går. På den måde er du hurtigere af med din forbrugslånsgæld, og kan begynde at se fremad.

Det sidste råd: nyd det! Så snart din gæld er væk, så nyd dit ekstra rådighedsbeløb. Start med at sætte et fast beløb over på din opsparing – og så vil du lynhurtigt være på vej rundt om jorden.

Hvis du har brug for hjælp med at komme af med din gæld, så kan du læse mere om emnet her