Debitorregistret

Hvad er Debitorregistret

Debitorregistret er ligesom RKI, et register du kan blive registreret i, hvis du ikke betaler din gæld. Det er et såkaldt åbent skyldnerregister, hvor alle som foretager et kredittjek, kan se om en skyldner står indberettet. De kan også se de oplysninger som Debitorregistret har på gælden.

I praksis betyder det at du kan blive registreret, hvis du ikke har betalt af på en kreditaftale, som aftalt. For at blive registreret i deres register, skal du som debitor som hovedregel have bekræftet skyldsforholdet skriftligt.
Derudover skal der som minimum være tale om en samlet på 1.000 kroner. Gyldig dokumentation for registrering vil typisk være: Frivilligt eller misligholdt forlig (At du ikke har overholdt en betalingsaftale, dom, fogedsag eller et betalingspåkrav.

Er du indberettet i registret, så kan du få udfordringer med at handle på kredit. Det kan blandt andet være ved køb af telefoner på kredit, eller ved optagelse af forbrugslån.

Hvis du bliver registreret, så får du altid en registreringsmeddelelse. Her kan du se hvem der har indberettet dig, og hvad de har indberettet.

Der kan være rigtig mange grunde til at man bliver registreret, og det er ikke altid med folks gode vilje. Det kan være en rigtig svær situation at stå i, og det er ofte på baggrund af andre uheldige forhold. Derfor vil vi altid anbefale dig at kontakte dine kreditorer, og finde en løsning, før det ender med registrering i Debitorregistret.

Hvordan bliver jeg slettet fra Debitorregistret?

Hvis du er blevet registreret, så er der 3 forskellige måder at blive slettet igen. Som udgangspunkt skal du altid kontakte dem der har indberettet dig til registret, hvis du har spørgsmål til din gæld.

5 års forældelse

Hvis du er registreret, så vil du i henhold til “Loven om behandling af personoplysninger” blive slettet igen, efter 5 år. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke længere skylder pengene, det betyder blot at du ikke længere står registreret i Debitorregistret. Pengene skal stadig betales tilbage.

Betaling af din gæld

Den bedste måde at blive slettet i registret, er ved at betale din gæld. Kreditor, eller det inkassobureau som de har anvendt, er nemlig forpligtet til strakts at meddele Debitorregistret, når gælden er betalt. Samtidig betyder det også at fordringen slettes, og du er dermed ikke længere registreret.

Afdragsordning

En anden løsning vil være at lave en afdragsordning med virksomheden som du skylder penge. De er selvfølgelig mest interesserede i at få deres penge tilbage, og du kan ofte få dem til at slette deres registrering, mod at i så laver en afdragsordning. Du skal være opmærksom på at de ikke SKAL slette deres registrering i Debitorregistret, bare fordi i laver en afdragsordning. Det er noget de kan VÆLGE at gøre. Forsøg at have en åben og god dialog med dine kreditorer. Det plejer at hjælpe til at finde en god løsning.

Kort fortalt:

Debitorregistret er et skyldnerregister, hvor dårlige betalere bliver registreret.