Sådan finder du det bedste forbrugslån på nettet

Sådan finder du det bedste forbrugslån på nettet - find nyt forbrugslån online

Hvordan finder jeg det bedste forbrugslån?

Det kan være svært at overskue, når man leder efter forbrugslån på nettet. Der et utal af forskellige lige sammenligningssider, og ikke mindste låneudbydere. Fælles for dem alle, er at de tilbyder lån på nettet – hurtigt og sikkert. Vi vil her gennemgå hvordan du nemmest finder det rigtige forbrugslån.

Find ud af hvor meget du skal låne

Første skridt er at få klarlagt præcist hvor mange penge du har behov for at låne. Når du ved det, kan du begynde at finde forskellige lånemuligheder. Du kan vælge at besøge en hjemmeside som sammenligner forbrugslån, for hurtigt at få et overblik over mulighederne.

Derefter skal du ansøge om lån. Det er altid gratis og uforpligtende at ansøge om et lån online, så du kan trygt ansøge om flere forskellige. Det er som sagt altid gratis at ansøge om lån, da din låneansøgning først træder endeligt i kraft, når du har fået den godkendt, og har underskrevet den med NemID. Du kan derfor altid ansøge om flere lån, uden at det påvirker din økonomi.

Årsagen til at du skal ansøge flere steder, er for at du bedst kan sammenligne de forskellige lån. Du kan ikke altid regne med tallene på bankernes hjemmesider, da de endelig vilkår du bliver tilbudt, afhænger af din økonomi.

LÆS OGSÅ: 4 gode råd til en bedre økonomi

Du kan altså sagtens opleve at blive tilbudt et lån til f.eks. 12% i rente, på trods af at lånevirksomheden annoncerer med en “fra” rente på 3,95. Ved at ansøge flere lån, vil du få et helt præcist billede af hvilke vilkår du kan låne til.

Det bedste lån er altså ikke pr automatik, det lån som har den laveste rente. Den samlede pris for lånet afhænger altså både af din rente, dine løbetid og i stor stil også af hvilke gebyrer der er i forbindelse med lånet.

Sammenlign dine lånetilbud

Når du har fået dine lånetilbud, er det tid til at sammenligne dem. Det er vigtigt at lånene du ansøger har samme løbetid og lånebeløb, da du ellers ikke kan sammenligne dem direkte op mod hinanden.
Den nemmeste måde at sammenligne et lån på, er ved at kigge på lånets ÅOP. Lånets ÅOP viser hvad lånet koster dig, i procent af det lånte beløb, hvert år. Det vil altså sige at et lån med en ÅOP på 12,% er billigere end et lån med en ÅOP på 15%.

LÆS OGSÅ: Lån 15.000 kroner uden at stille sikkerhed

Alle engang, samt løbende omkostninger vil være medregnet i dit låns opgjorte ÅOP. Det er derfor den bedste indikator for lånets samlede pris, og er med til at gøre det mere overskueligt for dig som forbruger. Vi anbefaler derfor altid at du sammenligner dine lånetilbud på den tilbudte ÅOP, så du ikke risikerer at rende i skjulte gebyrer, eller omkostninger, som ikke er afspejlet i lånets rente.

Når du har sammenlignet, og fundet det bedste lån, skal du blot godkende det endeligt. Det foregår ved at du logger ind med dit NemID, og godkender lånetaftalen. Så snart du har gjort det, vil lånet blive udbetalt direkte til din bankkonto.

Det skal du være opmærksom på når du låner penge

Rente: Husk at være opmærksom på om renten du bliver tilbudt er en fast, eller variabel rente. Er den fast, så er du sikker på at den forbliver det samme i hele lånets løbetid. Er den derimod variabel, risikerer du at den stiger på et tidspunkt.

Gebyrer: Du skal vide hvilke gebyrer der bliver tilføjet når du låner penge. Der vil ofte være et oprettelsesgebyr, men størrelsen kan variere fra udbyder til udbyder.

ÅOP: Viser den samlede pris på dit nye lån. Husk altid at vælge lånet med den laveste ÅOP. Det er din sikkerhed for at du får det billigste lån
Du kan finde flere gode råd til en sundere økonomi, ved at læse denne simple guide: 8 gode råd til en sundere økonomi.

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådets råd til at finde den billigste bank