Sådan sikrer du dig den rigtige rente på dit lån

Sådan finder du det bedste forbrugslån på nettet - find nyt forbrugslån online

Hvordan får jeg den bedste rente i banken?

Som de fleste nok ved, så er det ikke alle kunder i banken, som tilbydes den samme udlånsrente. Der er stor forskel på kundernes engagement i banken, og det afspejler sig i det, de tilbydes. Samtidig tjener bankerne rigtig mange penge på, at deres kunder simpelthen er for loyale og blot accepterer det de bliver tilbudt af banken.

Prøv at tage et kig på dine egne aftaler med banken. Hvornår tog du sidst i kig din kassekredit og den tilknyttede rente? Ved du egentlig hvad du reelt betaler i rente på dit boliglån? Det ved du, lige som rigtig mange danskere, sikkert ikke. Og for at komme til sagens kerne, hvornår har du sidst taget fat i banken, og forsøgt at forhandle renten på dine aftaler ned? Højst sandsynligt aldrig. For det er der bare en tendens til at vi ikke gør herhjemme.

Det vil vi gerne hjælpe dig med at lave om på, så her har du et par råd, som kan hjælpe dig med at få en bedre rente i banken.

Start med at forberede dig

Inden du tager ned i banken for at forhandle, er du nødt til at være helt sikker på din økonomi. Sæt dig ned og skab et komplet overblik over din økonomi. Find ud af hvilke lån du har. Både lån du har i banken, men ogsp andre steder. Det kan være at din bil er finansieret ved et finansieringsselskab, eller du måske har et, eller flere, store og små online forbrugslån. Du skal også vide præcist hvad du betaler i rente, og månedlig ydelse på de forskellige lån. Sæt det gerne op i et excel ark, så er det nemmere at overskue.

LÆS OGSÅ: Sådan forbedrer du din kreditværdighed

Når du har gjort det, er det tid til at lave et budget. Et budget kan give dig et godt overblik over dine månedlige udgifter. Hvis du er i tvivl om hvilke udgifter du har, så kan du finde dem i dine kontoudtog fra banken. Dem kan du finde enten i din E-boks, eller i din netbank.

Undersøg hvad andre betaler for deres lån. Tag fat i familie og venner, og hør hvad de betaler for forskellige typer af lån. Det er med til at give dig en ide om hvad du kan forvente.

Sæt pres på din bankrådgiver

Hvis du aldrig tidligere har forhandlet renten i banken. så kan du godt sigte efter at få en større besparelse. Især hvis du i forvejen har en sund økonomi.

Et af de bedste tricks du kan gøre, er at tage dit budget og kontoudskrifter med i en konkurrerende bank. Fortæl dem at du har en ide om at du ikke har den billigste løsning, og at du er interesseret i at skifte bank hvis de kan gøre det bedre. Alle banker er ivrige efter at få nye kunder, og hvis du kan vise en sund økonomi, og samtidig nogle lån som de kan tjene penge på, så bør de være interesserede.

LÆS OGSÅ: Udlev drømmen – lån til en speedbåd!

Det gør ikke noget at den nye bank får indtrykket af at du er utilfreds i din nuværende bank. Fortæl dem at du gerne vil sammenligne deres lånetilbud med din egen, samt en tredje bank. Så vil vi næsten garantere dig at den nye bank kommer med et tilbud som er betydeligt bedre end det du har nu.

Hvis de ikke vil – så skift bank!

Næste trin er at tage ned til din egen bank. Her skal du klar og tydeligt gøre det klart at du er en god kunde, med orden i sagerne, og at andre banker gerne vil have dig som kunde. Vis dem dit budget, og fortæl at du føler din økonomi er god nok til at få bedre vilkår. Sig samtidig at du har fået en anden bank anbefalet af en kollega, og at de har givet dig et tilbud. Men fortæl ikke hvad tilbuddet indeholder til bankrådgiveren.

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådet Tænks råd til at skifte bank

Det sætter din bankrådgiver under pres, og du vil højst sandsynligt få det allerbedste lånetilbud som de kan give dig. Og så har du to muligheder. Enten får du et kanon tilbud fra din egen bank, som er bedre end det du fik fra den anden bank. Eller også kan de simpelthen ikke gøre det lige så godt i din nuværende bank. Og så skifter du simpelthen bare til den anden bank, og sparer de penge!