Find dit nye samlelån i oversigten:

Samlelån kan gøre din økonomi mere overskuelig

Har du flere forskellige lån? Så er det ofte en fordel at samle dine lån ét sted. Det giver dig et bedre overblik over din økonomi. Samtidig sparer du gebyrer og renteomkostningerne flere steder. Vi har samlet de bedste samlelån i denne oversigt:

Samlelån hos Nyt-laan.dk

Hvad er et samlelån?

Hvis du har flere mindre lån, så kan det være en mulighed at samle alle disse små lån, i ét samlet lån. Det er det som også kaldes et samlelån. Kort fortalt så er et samlelån, et lån som bruges til at samle flere lån i et, større lån.
På den måde får du dine lån samlet hos én låneudbyder, og får også kun én månedlig ydelse som skal betales. Det kan godt være uoverskueligt hvis du skal betale af på flere lån samtidig. Med et samlelån slipper du for flere forskellige regninger, og kan nøjes med én.

Når du tager et samlelån så sørger låneudbyderen for at indfri dine mindre lån. Du skal derfor ikke selv betale restgælden ud på alle dine lån. Det sørger dit nye samlelån for. Du skal blot ansøge om dit nye samlelån online, og i ansøgningen skrive hvilke lån der skal samles. Du skal fortælle lidt om lånets restgæld, ydelse og andet, og så sørger den nye låneudbyder for at få det samlet i ét lån.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et hurtigt lån hos SparXpres

Det kan give dig et bedre overblik, at samle dine mindre lån. Samtidig vil det ofte spare dig for en masse penge. Når du går og betaler af på flere lån, så betaler du også gebyrer og renter flere steder. Der er selvfølgelig også renter på dit samlelån, men ofte er de mindre end de renter du betaler for et lille lån. Jo større beløb du låner, jo lavere rente kan du også få.

Hvorfor skal jeg samle mine mindre lån i ét samlelån?

Først og fremmest kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvis du går og betaler af på flere lån samtidig. Du skal hver måned betalte ydelser på flere lån, og det kan være svært at se enden på det hele. Samtidig vil det være svært at overskue hvad du egentlig skylder, og hvor meget du mangler at betale tilbage. Du betaler højst sandsynligt også forskellige renter på lånene. Ved at samle dem i ét lån, får du én rente og en månedlig ydelse.

Ved at tage et samlelån til dine mindre lån, kan du typisk spare penge. Du slipper for at betale gebyrer flere steder, og vil ofte kunne få en meget lavere rente, og dermed sænke din samlede ÅOP. Jo lavere ÅOP du har på din gæld, jo færre penge skal du betale for at låne pengene. Der kan være rigtig mange penge at spare ved at samle sine lån, så vi anbefaler altid at du undersøger dine muligheder. De fleste udbydere af samlelån har en beregner på deres hjemmeside, hvor du kan beregne hvor meget du kan spare ved at samle dine lån.

Hvis du får mulighed for at låne penge til en lavere rente, så vil du kunne komme af med gælden hurtigere. Tit kan du samle dine lån ét sted, og få en lavere rente. Det betyder at du kan afdrage mere på din gæld hver måned, og dermed komme hurtigere af med gælden.

Samtidig vil du ofte kunne få en længere løbetid på et samlelån, hvis du har lyst til det. Hvis du har flere mindre lån, som skal tilbagebetales inden for 2 år, så kan du samle dem i ét større lån og få en længere løbetid på det nye lån. Dermed falder din samlede månedlige ydelse, og du får dermed flere penge til rådighed hver måned.

Fordele ved et samlelån

Den største fordel ved et samlelån, er at du får et meget bedre overblik over din økonomi. Hvis du har flere mindre lån, kan det være svært at overskue de mange månedlige betalinger, og hvor meget man stadig skylder. Ved at have ét enkelt lån, skal du kun betale én ydelse om måneden. Samtidig slipper du for at spekulere over hvor meget du skylder, da du altid vil kunne få det at vide. Det er dermed langt mere overskueligt for dig, end hvis du har mange små lån.

Et bedre overblik over din økonomi kan være med til at give dig mere ro. Ubetalte regninger og mange lån kan være med til at gøre livet surt. Jo mere simpel du kan få din økonomi til at være, jo bedre. Derfor vil et samlelån være en fordel, for dig med flere forskellige forbrugslån.

Samtidig bliver det også meget mere simpelt for dig at overskue din tilbagebetaling af gæld. Når du kun skal betale af på et enkelt lån, så bliver det naturligvis nemmere at overskue, end hvis du skal betale af på flere. Det gør det nemmere for dig at overholde dine betalinger. Når du kun har én enkelt ydelse at betale, så risikerer du heller ikke at der lige bliver misset en enkelt regning. Det minimerer samtidig din risiko for rykkere og glemte betalinger.

Spar penge med et samlelån

Du vil højst sandsynligt også opleve at spare penge med et samlelån. Når du har dine lån samlet ét sted, så betaler du selvfølgelig også kun renter og gebyrer ét sted. Ved at have flere mindre lån, risikerer du at skulle betale det samme gebyr flere gange. Det slipper du for med et samlelån.

Derudover oplever mange at de skal betale færre renter når de samler deres lån. Ofte har de mindre smslån og kviklån nogle ret høje renter. Får du et større lån, vil du typisk også blive tilbudt en lavere rente. Et samlelån kan derfor også være med til at spare dig for en masse penge i renteudgifter.

LÆS OGSÅ: Få et forbrugslån hos Føniks privatlån – altid fast rente!

Når du samler din gæld ved et pengeinstitut, får du også mulighed for at tilpasse afviklingen af dit lån bedre. Du kan med et større lån også vælge en længere løbetid. Det vil sige at du får mulighed for at betale dit lån tilbage over flere år. Dermed kan du sænke din månedlige låneydelse, og få mere råderum i din økonomi.

En anden mulighed er selvfølgelig at bruge det ekstra råderum du får med et samlelån, til at blive gældfri hurtigere. Hvis du kan spare penge hver måned ved at tage et samlelån, så kan du med fordel bruge de sparede penge på at afdrage ekstra på din gæld. Dermed kan du hurtigere betale lånet ud, og i sidste ende spare dig selv for en masse renter.

Hvilke ulemper er der ved et samlelån?

En af de store ulemper ved samlelån, er at det ikke er alle banker som tilbyder det. Bankerne vil selvfølgelig tjene penge, og for mange af dem giver det mere mening kun at tilbyde almindelige forbrugslån. Sådan et kan du sagtens tage og så bruge pengene til at betale mindre gæld ud. Men så skal du selv stå for alt det praktiske. Ved et samlelån sørger låneudbyderen for det hele.

Hvis du ønsker at indbetale resten af dit lån ved en bank, og i stedet låne penge et andet sted, så mister banken selvfølgelig de renter de ville have tjent. Derfor vil du i nogle tilfælde opleve at der er store gebyrer forbundet med at indfri lån før tid.

LÆS OGSÅ: Spargo Finans – her er det altid gratis at indfri lån før tid

Derfor er det vigtigt at du undersøger dette før du ansøger om et samlelån. Det kan godt være at det stadig er en god ide med et samlelån, selvom der er gebyrer i forbindelse med indfrielsen af dine nuværende lån. Hvis den samlede besparelse ved at tage et samlelån er større en gebyrerne, så er det noget du skal gøre. Du finder eventuelle gebyrer ved at kigge i din låneaftale, eller ved at kontakte den enkelte låneudbyder.

Hvor kan jeg få et samlelån?

Du kan få et samlelån ved stort set alle banker og låneudbydere. Dog skal du være opmærksom på om de reelt tilbyder samlelån. Ved et samle lån, så sørger låneudbydere af dit nye lån, typisk for at betale alle dine øvrige lån ud. Det er derfor at det hedder et samlelån. Fordi de samler flere mindre lån, i ét støre lån. Dog skal du være opmærksom, hvis du beder om et samlelån i din egen bank. Ofte vil det være sværere at få, da fysiske banker tit stiller større krav end online låneudbydere.

LÆS OGSÅ: Få et hurtigt lån uden sikkerhed

Du vil også tit opleve at din bank vil have pant, eller sikkerhed for dit lån. Hvis du tager dit samle lån online, så vil du sjældent blive bedt om at stille sikkerhed for lånet. Dels fordi det gør hele låneprocessen langsommere, men også fordi det gør dit samlelån dyrere. Hvis der skal stilles sikkerhed for et lån, så skal lånet tinglyses. Og så kommer du til at betale tinglysningsafgift.

Hvis du tager et samlelån hos Bank Norwegian, så har du mulighed for at låne helt op til 400.000 kroner. Bank Norwegian tilbyder altid en skarp rente, og de kræver ikke at du stiller sikkerhed for dit samlelån. Det kan derfor være en god ide at undersøge muligheden for et samlelån, da det kan spare dig for en masse penge i længden.
For at få et samlelån er du nødt til at finde ud af, hvad din restgæld er på dine eksisterende lån. Det er vigtigt at du kender de præcise tal, da det selvfølgelig afhænger af din restgæld, hvor meget du skal låne med dit nye samlelån. Der kan ofte være gebyrer forbundet med at indfri lån får tid, så husk at undersøge dette også.

Her kan du få et samle lån og samle din gæld

Vi har her samlet 3 online låneudbydere, som alle kan bruges til at sammenlægge dine lån. De tilbyder alle samlelån i den ene eller anden form.

Samlelån hos Santander

Hos Santander kan du låne op 350.000 kroner, og bruge dem til at samle dine lån. En af de store fordele ved at få et samlelån ved Santander, er at du kan få en løbetid på helt op på 180 måneder! Det er virkelig længe, og giver dig mulighed for at få en rigtig lav månedlig ydelse på dit samlelån.

Renten du bliver tilbudt, er altid variabel. Den afhænger også af din personlige økonomi, og kan derfor først endelig fastslås ved at du indsender en låneansøgning. Det er altid gratis og uforpligtende at ansøge om et samlelån hos Santander.

Samlelån hos Bank Norwegian

Du har også mulighed for at få et samlelån hos Bank Norwegian. Du kan dermed samle din gæld ved dem, og ikke skulle gå og betale af på flere forskellige mindre lån.

Ved Bank Norwegian kan du låne helt op til 400.000 kroner. Din rente er altid fast, så du ved hvad du kommer til at betale i rente, i hele lånets løbetid. Hvilken rentesats du kan tilbydes, afhænger af din kreditvurdering. Du kan ansøge om samlelån hos Bank Norwegian gratis.

En af de store fordele ved et samlelån hos Bank norwegian, er at de sørger for at indfri dine eksisterende lån. Du skal derfor blot forholde dig til dit nye samlelån hos Bank Norwegian, og så sørger de for resten. Det er dejlig nemt og ukompliceret.

Samlelån hos Ekspres Bank

Ved Ekspres bnak har du mulighed for at få et samle lån på op til 500.000 korner. De sørger samtidig for at indfri alle dine nuværende lån. Det betyder at du ikke skal bruge tid på at kontakte alle udbyderne af de lån som du har. Det sørger Ekspres Bank for.

Få det billigste samle lån

Når du tager et samlelån, så betyder det samtidig at du slipper for at betale renter og gebyrer flere steder. Jo højere beløb du låner, jo lavere rente kan du typisk også blive tilbudt. Det billigste samle lån finder du ved at vælge det lån med den lavest ÅOP. ÅOP viser dig de samlede omkostninger ved et givent lån. Derfor vil den laveste ÅOP også typisk indikere det billigste lån.

Du kommer dog ikke uden om at betale nogle gebyrer for at få et samlelån. De fleste låneudbydere tager et gebyr for at du indfrier lånet før tid. Du vil derfor opleve at det koster dig lidt penge at samle dine lån ved én udbyder. Dog skal du huske på at du ofte kan få en lavere rente ved et samlelån, så selvom det koster lidt nu og her, så bliver det billiger for dig i det lange løb. Samtidig kan gebyrerne ofte blive betalt af udbydere af dit nye lån, så de blot bliver betalt af det nye lån. Du skal derfor ikke have nogle penge op af lommen. Det er med til at gøre det hurtigt og bekvemt for dig, da du helt slipper for at tage kontakt til dine nuværende låneudbydere.