Lånetilbud

Hvad er et lånetilbud?

Når du ansøger om et lån, skal det udelukkende betegnes som en ansøgning. Før du kan få et lån, skal du først modtage et lånetilbud. Det er et dokument som låneudbyderen udsteder, hvor de beskriver hvilke vilkår de kan tilbyde dig, samt hvilke betingelser lånet har.

Et lånetilbud er ikke et endeligt lån, da det kræver en bekræftelse fra dig, før lånet udbetales. Det skal derfor udelukkende ses som et forslag, og et tilbud som du kan acceptere, eller afvise.

Når du ansøger om lån eller kredit, er det normalt at der laves en kreditvurdering, af dig og din økonomi. Denne har en stor indflydelse på hvilke vilkår du kan tilbydes. Er din kreditvurdering god, vil du typisk blive tilbudt bedre lånevilkår, end hvis din kreditvurdering var dårlig.

Det kan ofte være en fordel at ansøge om lån flere steder, uanset om det er et forbrugslån, boliglån eller lån til noget helt tredje. Ved at få lånetilbud fra forskellige udbydere, bliver det nemmere for dig at vælge det rigtige lån. Der kan være rigtig store forskelle på låneomkostninger, gebyrer og lignende, på tværs af banker. Samtidig kan der være stor forskel på annoncerede renter, og den rente som du kan tilbydes.

Lånetilbud er altid uforpligtende, og det kan derfor spare dig for rigtig mange penge, at sammenligne flere forskellige.

Kort fortalt:

Et lånetilbud er et dokument som beskriver hvilke vilkår og betingelser, du kan låne et givent beløb under.