RKI

Hvad er RKI?

RKI, eller Ribers/Ribers Kredit Information, som det hed tidligere, er en database som holder styr på dårlige betalere. Har du et udestående, som du ikke har betalt, risikerer du at blive registreret i RKI som dårlig betaler. At være registreret i RKI betyder at du ikke har mulighed for at stifte ny gæld, i hvert fald ikke særlig mange steder. Stort set alle banker og kreditudbydere nægter at tilbyde lån og kredit hvis du står i RKI.

RKI bruges af banker og virksomheder, som en del af deres kreditvurdering. Hvis en kunde er registreret i RKI, så vil det i langt de fleste tilfælde være umuligt at give kredit eller lån. Du kan blive registreret i RKI hvis du ikke betaler dine regninger. Man bliver derfor registreret i RKI hvis man har et udestående, som ikke er betalt. I praksis fungerer det ved at du modtager en skrivelse, hvor det vil fremgå hvem der har registreret dig i Ribers. Hvis du mener der er tale om en fejl, kan du gøre indsigelse.

At være registreret i Ribers skal ses som en hjælp. Registreringen gør at du ikke kan gå ud og optage ny gæld, før du er fjernet fra registret. Du bør derfor arbejde målrettet for at betale af på din gæld, så fremt du bliver registreret. Tusindvis af danskere er, eller har været, registreret i RKI.

Tjek om du er registreret i RKI

Ved du ikke om du er registreret i RKI? Rigtig mange vælger desværre at ignorere henvendelser fra fogedretten, og RKI. Du kan selv tjekke om du er registreret her.

Kort fortalt:

RKI er et register over dårlige betalere. Du kan blive registreret i RKI hvis du har et udestående, som du ikke har betalt.